Mermaid Media

Over Froukje Meerman

Ik ben Froukje Meerman, nieuwsgierig van aard, tekstschrijver van beroep en met een grote passie voor taal en fotografie. Ik ga graag voor jou op zoek naar de juiste woorden. Ik help je door je bedrijfsverhaal te vertalen in pakkende teksten die opvallen en je klanten aanzetten tot actie. Als tekstschrijver en eindredacteur ben ik actief voor diverse media en ondernemingen. 

Na het afronden van mijn hbo-studie Journalistiek startte ik als redacteur bij een vakblad in de financiële dienstverlening. Al snel nam ik de eindredactie voor mijn rekening. Na een paar jaar verzorgde ik de restyling van het vakblad en mocht ik mezelf hoofdredacteur noemen. In 2010 kroop het bloed waar het niet gaan kon en startte ik mijn onderneming Mermaid Media. Bedrijven, vakbladen en lokale media schakelen me nu in voor onder meer interviews, eindredactie, websiteteksten, creatieve content en copywriting. Om een totaalplaatje te kunnen creëren, werk ik graag samen met andere ondernemers, waaronder ervaren vormgevers.

Ik ben ondernemend, nieuwsgierig en leergierig. Als ondernemer vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, uit mijn comfortzone te gaan en te sparren met andere ondernemers. Ik lees veel, volg trainingen en verdiep me op het gebied van social media, fotografie, eindredactie en online marketing. Als kers op de taart heb ik de basisopleiding fotografie afgerond aan de Fotovakschool. Zo kan ik met mijn passie fotografie mijn teksten versterken.